Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy chłodnik prosto z Francji.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97297
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5759
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97297
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5759
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zagotować do miękkości w bulionie, ostudzić. Pory pokroić na plasterki, cebulę obrać i posiekać i razem zeszklić na oleju.
Por i cebulę dodać do ugotowanych ziemniaków. Dodać również śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę zblendować na jednolity krem i schłodzić w lodówce. Następnie przelać na talerze i przed podaniem polać oliwą z oliwek.