Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy chłodnik prosto z Francji.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 793
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1062
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 245
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2791
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 793
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1062
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 245
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2791
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zagotować do miękkości w bulionie, ostudzić. Pory pokroić na plasterki, cebulę obrać i posiekać i razem zeszklić na oleju.
Por i cebulę dodać do ugotowanych ziemniaków. Dodać również śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę zblendować na jednolity krem i schłodzić w lodówce. Następnie przelać na talerze i przed podaniem polać oliwą z oliwek.