Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy chłodnik prosto z Francji.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2246
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421429
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2076
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2246
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421429
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2076
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zagotować do miękkości w bulionie, ostudzić. Pory pokroić na plasterki, cebulę obrać i posiekać i razem zeszklić na oleju.
Por i cebulę dodać do ugotowanych ziemniaków. Dodać również śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę zblendować na jednolity krem i schłodzić w lodówce. Następnie przelać na talerze i przed podaniem polać oliwą z oliwek.