Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy chłodnik prosto z Francji.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12282
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13056
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5248
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12282
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13056
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5248
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zagotować do miękkości w bulionie, ostudzić. Pory pokroić na plasterki, cebulę obrać i posiekać i razem zeszklić na oleju.
Por i cebulę dodać do ugotowanych ziemniaków. Dodać również śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę zblendować na jednolity krem i schłodzić w lodówce. Następnie przelać na talerze i przed podaniem polać oliwą z oliwek.