Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy chłodnik prosto z Francji.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 230
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3249
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1013
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 925
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 230
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3249
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1013
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 925
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zagotować do miękkości w bulionie, ostudzić. Pory pokroić na plasterki, cebulę obrać i posiekać i razem zeszklić na oleju.
Por i cebulę dodać do ugotowanych ziemniaków. Dodać również śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę zblendować na jednolity krem i schłodzić w lodówce. Następnie przelać na talerze i przed podaniem polać oliwą z oliwek.