Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy upały dają się we znaki, najlepszym rozwiązaniem jest chłodnik. Tym razem proponujemy chłodnik z ogórka. Do tego jajko i plaster sera <3
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34147
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34147
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy na godzinę, by puściły wodę. Następnie odciskamy, dodajemy do kefiru razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną cebulą i koperkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie gotujemy jajka, które gotujemy pod przykryciem począwszy od zimnej wody. Gdy woda zacznie wrzeć, gotujemy 1 min, później przelewamy wodą i studzimy. Obieramy i kroimy na pół. Każdą porcję podajemy z jajkiem i plastrem sera.