Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy upały dają się we znaki, najlepszym rozwiązaniem jest chłodnik. Tym razem proponujemy chłodnik z ogórka. Do tego jajko i plaster sera <3
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3576
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 401
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3576
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 401
Składniki
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy na godzinę, by puściły wodę. Następnie odciskamy, dodajemy do kefiru razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną cebulą i koperkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie gotujemy jajka, które gotujemy pod przykryciem począwszy od zimnej wody. Gdy woda zacznie wrzeć, gotujemy 1 min, później przelewamy wodą i studzimy. Obieramy i kroimy na pół. Każdą porcję podajemy z jajkiem i plastrem sera.