Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłopska, bo każdy chłop ją chętnie zje i prawie każdy ją ugotuje. Chłopska - bo warzywna, ale sycąca. Kartoflanka - bo z ziemniaków.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425084
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425084
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Składniki
Warzywa pokrój w kostkę (marchewkę, pietruszkę i seler - dość małą), por i pieczarki w plastry. W dużym garnku o grubym dnie rozpuść tłuszcz i zeszklij na nim cebulę i por. Jeżeli dodajesz boczek - to dodaj go razem z cebulą (pokrojony w drobną kostkę).
Dodaj ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler. Smaż na dość mocnym ogniu, aż ziemniaki zaczną przywierać do dna. Dodaj pieczarki i posiekany grubo, zgnieciony czosnek
Zalej warzywa gorącym bulionem. W przypadku braku bulionu - może być woda, ale dodaj wtedy do gotowania listek laurowy i ziele angielskie. Zagotuj i dodaj przyprawy - roztarty w dłoni majeranek i cząber oraz kminek. Gotuj ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Podawaj posypane obficie zieleniną - najlepiej koperkiem lub pietruszką.