Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest coś, co w zupach bardzo lubimy. Mianowicie mnóstwo warzyw i innych dodatków, w postaci przypraw, które powodują, że zupa jest niezwykle aromatyczna, a warzywa nie tracą swojego smaku. Chowder jest właśnie taką zupą, słodką i lekko pikantną. Rewelacyjnie smakuje z pieczywem.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 281
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 358
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 281
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 358
Składniki
Kalafiora dzielimy na małe różyczki, pora i seler kroimy na talarki, pomidory siekamy. Razem z osączoną z zalewy kukurydzą, dusimy na rozgrzanym oleju przez 10 min, od czasu do czasu mieszając. Szczypiorek wraz z cebulką siekamy. Warzywa zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min (do miękkości kalafiora). Następnie zalewamy gorącym bulionem, doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem, wsypujemy szczypiorek z cebulką i mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionym pieczywem.