Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
New England chowder to pożywna zupa z małżami, wędzonym boczkiem i ziemniakami. Bardzo polecam.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 164
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 641
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 525
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 164
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 641
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 525
Składniki
W garnku o grubym dnie, na średnim ogniu podsmażyć boczek aż będzie brązowy i chrupiący. Usmażony boczek wyciągnąć na talerz, odłożyć.
W garnku roztopić masło. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć 4-5 minut. Następnie dodać mąkę i stopniowo wlewać mleko, ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Dolać bulion, wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę, dodać liście laurowe.
Gotować na małym ogniu około 12-15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Wtedy dołożyć małże i odłożony boczek, gotować kolejne 2-3 minuty. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.