Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chowder to zupa rybna lub z owocami morza, która wywodzi się z kuchni anglosaskiej. Kiedyś serwowana była głównie na żaglowcach - miała sycić i dostarczać energii marynarzom. Przepis pochodzi z 503. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Składniki
Pora pokroić na plasterki (trochę zostawić do dekoracji). Poddusić w garnku na maśle. Dodać musztardę. Wymieszać.
Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dorzucić do garnka. Wsypać kukurydzę. Zalać rosołem i gotować, aż kartofle zmiękną.
Trochę zupy przełożyć do pojemnika i zmiksować blenderem. Wlać z powrotem do garnka. Zagotować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Dodać ryby pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć do zupy i gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu udekorować natką pietruszki oraz drobno posiekanym porem.