Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chowder to zupa rybna lub z owocami morza, która wywodzi się z kuchni anglosaskiej. Kiedyś serwowana była głównie na żaglowcach - miała sycić i dostarczać energii marynarzom. Przepis pochodzi z 503. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 320
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 320
Składniki
Pora pokroić na plasterki (trochę zostawić do dekoracji). Poddusić w garnku na maśle. Dodać musztardę. Wymieszać.
Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dorzucić do garnka. Wsypać kukurydzę. Zalać rosołem i gotować, aż kartofle zmiękną.
Trochę zupy przełożyć do pojemnika i zmiksować blenderem. Wlać z powrotem do garnka. Zagotować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Dodać ryby pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć do zupy i gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu udekorować natką pietruszki oraz drobno posiekanym porem.