Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chowder to zupa rybna lub z owocami morza, która wywodzi się z kuchni anglosaskiej. Kiedyś serwowana była głównie na żaglowcach - miała sycić i dostarczać energii marynarzom. Przepis pochodzi z 503. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Składniki
Pora pokroić na plasterki (trochę zostawić do dekoracji). Poddusić w garnku na maśle. Dodać musztardę. Wymieszać.
Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dorzucić do garnka. Wsypać kukurydzę. Zalać rosołem i gotować, aż kartofle zmiękną.
Trochę zupy przełożyć do pojemnika i zmiksować blenderem. Wlać z powrotem do garnka. Zagotować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Dodać ryby pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć do zupy i gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu udekorować natką pietruszki oraz drobno posiekanym porem.