Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu zupa krem z białych warzyw. Danie idealne na wielkanocny stół!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 168
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 992
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8763
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3095
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 168
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 992
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8763
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3095
Składniki
Pora kroimy w krążki, cebulę w półplasterki. Ziemniaki, pietruszkę i seler kroimy na mniejsze kawałki.
W garnku na oliwie podsmażamy pora i cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone ziemniaki, seler i pietruszkę. Całość zalewamy bulionem i mlekiem kokosowym. Gotujemy 15 minut.
Po 15 minutach dodajemy mrożony kalafior i gotujemy jeszcze kwadrans, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy dwie łyżki tartego chrzanu. Blendujemy na gładki krem.
Porcję zupy podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego!