Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu zupa krem z białych warzyw. Danie idealne na wielkanocny stół!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 101
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 205
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 101
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 205
Składniki
Pora kroimy w krążki, cebulę w półplasterki. Ziemniaki, pietruszkę i seler kroimy na mniejsze kawałki.
W garnku na oliwie podsmażamy pora i cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone ziemniaki, seler i pietruszkę. Całość zalewamy bulionem i mlekiem kokosowym. Gotujemy 15 minut.
Po 15 minutach dodajemy mrożony kalafior i gotujemy jeszcze kwadrans, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy dwie łyżki tartego chrzanu. Blendujemy na gładki krem.
Porcję zupy podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego!