Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna zupa kremowo chrzanowa. Moja rodzina uwielbia wersję z pieczonymi ziemniakami i kiełbaską. Można dodać oczywiście też gotowane. Na Wielkanocnym stole goście będą się zajadać a jest bardzo prosta do zrobienia.
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 90
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 60
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 35
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 141
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 321
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 90
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 60
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 35
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 141
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 321
Składniki
Kiełbasę nacinam na krzyż, polewam oliwą i posypuję rozmarynem. Ziemniaki szoruję dokładnie, i nacinam na całej długości cienkie plasterki. Trzeba uważać żeby ziemniaki nie przeciąć do końca. Polecam włożyć ziemniaka na łyżkę i na niej nacinać go. Solę je, posypuję rozmarynem, polewam oliwą. Wkładam razem z kiełbasą na blaszkę i zapiekam w nagrzanym piekarniku temp 180 stopni 40 minut. Kiełbasę można wyjąć wcześniej.
Cebulę i czosnek pokrojony przesmażam na oleju dodaję pokrojoną porę i dalej przesmażam ale nie mają się zbrązowieć. Na końcu dodaję obraną i startą na tarce seler. Zalewam bulionem, dodaję liść laurowy, ziele i gotuję na wolnym ogniu około 15 minut. Na końcu dodaję chrzan tarty i miksuję blenderem. Do śmietany dodaję dwie łyżki zupy, mieszam i dopiero wlewam do zupy. Już nie gotuję. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i natką. Podaję z kiełbasą i ziemniakiem i gałązką rozmarynu.