Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalna zupa, która w Beskidzie Śląskim znana jest jako „Chuda Jewa”, przygotowana na bazie maślanki, serwatki i śmietany. Przepis pochodzi z 457. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 944
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23095
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15515
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 944
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23095
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15515
Składniki
Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.
Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.
Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.
Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.
Podawać z chlebem.