Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalna zupa, która w Beskidzie Śląskim znana jest jako „Chuda Jewa”, przygotowana na bazie maślanki, serwatki i śmietany. Przepis pochodzi z 457. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 325
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8827
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 325
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8827
Składniki
Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.
Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.
Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.
Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.
Podawać z chlebem.