Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 904
Dodano: 02.03.2018
Odsłon: 680
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Ciecierzycę opłukać, zalać wodą i pozostawić na noc do namoczenia. Następnego dnia przepłukać, zalać świeżą wodą i gotować około 1 godziny.
Boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.
Następnie wsypać pokrojoną w kostkę kiełbasę bez osłonki, zamieszać, podsmażyć.
Wędlinę dodać do ciecierzycy, wsypać majeranek i gotować do miękkości.
Na tą samą patelnię włożyć koncentrat pomidorowy, wlać 1-2 łyżki wody, smażyć 3-4 minuty. Połączyć z ugotowaną ciecierzycą, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszając gotować przez kilka minut.
Podawać z pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

rosynka 04 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Super przepis! Dzieki za idee na jutrzejszy obiad.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 02 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Super, takie garnki też często robimy :)Pycha :D
2 Kto głosował? | Odpowiedz