Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca przygotowana jak fasolka po bretońsku jest wyśmienitym, bardzo smacznym i sycącym daniem jednogarnkowym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10213
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2845
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1959
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10213
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2845
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1959
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
Składniki
Ciecierzycę opłukać, zalać wodą i pozostawić na noc do namoczenia. Następnego dnia przepłukać, zalać świeżą wodą i gotować około 1 godziny.
Boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.
Następnie wsypać pokrojoną w kostkę kiełbasę bez osłonki, zamieszać, podsmażyć.
Wędlinę dodać do ciecierzycy, wsypać majeranek i gotować do miękkości.
Na tą samą patelnię włożyć koncentrat pomidorowy, wlać 1-2 łyżki wody, smażyć 3-4 minuty. Połączyć z ugotowaną ciecierzycą, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszając gotować przez kilka minut. Podawać z pieczywem.