Do góry

Zupy Przepis na:

Ciecierzyca w kokosie

Ciecierzyca w kokosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 533

Dodano:

Odsłon: 218

Podana z ryżem jest bogatym źródłem białka.

Składniki

  • ciecierzyca - 2 puszki
  • cebula - 2 szt.
  • czosnek - 3 ząbki
  • starty imbir - 1 łyżka
  • krojone pomidory - 1 puszka
  • mleko kokosowe - 1 puszka
  • mielona kolendra - 1 łyżeczka
  • kurkuma - 1/2 łyżeczki
  • curry - 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • masło klarowane do smażenia
  • ugotowany ryż
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciecierzyca w kokosie

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na rozgrzanym maśle. Dodajemy imbir i chwilę dusimy. Wlewamy pomidory, doprawiamy kolendrą, kurkumą i curry.

  2. Ciecierzycę osączamy, dodajemy do zupy razem z mlekiem kokosowym. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 02 czerwca Fajne danie :-)

Na szczęście nie ma w nim kukurydzy...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń