Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podana z ryżem jest bogatym źródłem białka.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 432
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5465
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 432
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5465
Składniki
Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na rozgrzanym maśle. Dodajemy imbir i chwilę dusimy. Wlewamy pomidory, doprawiamy kolendrą, kurkumą i curry.
Ciecierzycę osączamy, dodajemy do zupy razem z mlekiem kokosowym. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem.