Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, pyszna zupa, banalna w przygotowaniu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4585
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1688
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4585
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1688
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 523
Składniki
Do miski dodajemy wszystkie składniki klopsów i dobrze mieszamy. Formujemy klopsiki powinniśmy otrzymać około 18/24 klopsików, w zależności od tego, jak duże je robimy. Wkładamy klopsiki do lodówki i czekamy, aż można je dodać do zupy. Rozgrzewamy oliwę z oliwek w garnku o grubym dnie na średnim ogniu. Dodajemy cebulę, marchewkę i seler (pokrojone w kostkę) do garnka i smażymy przez około 5 minut lub do momentu, aż cebula zmięknie i stanie się półprzezroczysta.
Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, następnie zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy klopsiki, pojedynczo. Gotujemy przez około 15-20 minut (jeśli zrobimy mniejsze to krócej) do momentu, aż mięso i ryż będą ugotowane. Po ugotowaniu wypłyną na wierzch. Dodajemy sok z cytryny i lubczyk oraz sól i pieprz do smaku. Zupę podajemy z kleksem kwaśnej śmietany oraz posypujemy zieleniną. Smacznego! :)