Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, pyszna zupa, banalna w przygotowaniu.
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 76
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 213
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 76
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 213
Składniki
Do miski dodajemy wszystkie składniki klopsów i dobrze mieszamy. Formujemy klopsiki powinniśmy otrzymać około 18/24 klopsików, w zależności od tego, jak duże je robimy. Wkładamy klopsiki do lodówki i czekamy, aż można je dodać do zupy. Rozgrzewamy oliwę z oliwek w garnku o grubym dnie na średnim ogniu. Dodajemy cebulę, marchewkę i seler (pokrojone w kostkę) do garnka i smażymy przez około 5 minut lub do momentu, aż cebula zmięknie i stanie się półprzezroczysta.
Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, następnie zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy klopsiki, pojedynczo. Gotujemy przez około 15-20 minut (jeśli zrobimy mniejsze to krócej) do momentu, aż mięso i ryż będą ugotowane. Po ugotowaniu wypłyną na wierzch. Dodajemy sok z cytryny i lubczyk oraz sól i pieprz do smaku. Zupę podajemy z kleksem kwaśnej śmietany oraz posypujemy zieleniną. Smacznego! :)