Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, pyszna zupa, banalna w przygotowaniu.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 155
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15189
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 435
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 155
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15189
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 435
Składniki
Do miski dodajemy wszystkie składniki klopsów i dobrze mieszamy. Formujemy klopsiki powinniśmy otrzymać około 18/24 klopsików, w zależności od tego, jak duże je robimy. Wkładamy klopsiki do lodówki i czekamy, aż można je dodać do zupy. Rozgrzewamy oliwę z oliwek w garnku o grubym dnie na średnim ogniu. Dodajemy cebulę, marchewkę i seler (pokrojone w kostkę) do garnka i smażymy przez około 5 minut lub do momentu, aż cebula zmięknie i stanie się półprzezroczysta.
Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, następnie zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy klopsiki, pojedynczo. Gotujemy przez około 15-20 minut (jeśli zrobimy mniejsze to krócej) do momentu, aż mięso i ryż będą ugotowane. Po ugotowaniu wypłyną na wierzch. Dodajemy sok z cytryny i lubczyk oraz sól i pieprz do smaku. Zupę podajemy z kleksem kwaśnej śmietany oraz posypujemy zieleniną. Smacznego! :)