Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Congee namiętnie jest spożywane w Chinach na śniadanie, pyszna, energetyczna zupa, która daje siłę na cały dzień.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15037
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1947
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8823
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3170
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15037
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1947
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8823
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3170
Składniki
Mięso, czosnek, sos sojowy, sos rybny oraz mąkę mieszamy w misce tak aby się dobrze połączyły, a następnie formujemy z nich kulki wielkości orzechów włoskich. Odstawiamy na bok.
W garnku gotujemy bulion razem z cebulą, i przyprawami przez 5 minut (cukier, pieprz, czosnek, kolendra i sól). Następnie do gotującego bulionu wrzucamy kulki mięsne i gotujemy 6-7 minut. Mięso będzie ugotowane, gdy kulki wypłyną na wierzch.
W między czasie przygotowujemy kleik z ryżu. Gotujemy ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu, dolewamy tyle wody, aby uzyskać po ugotowaniu odpowiednią, kleistą i dość gęstą konsystencję.
Podajemy do stołu: do miseczki nakładamy 3-4 łyżki ryżu, zalewamy ugotowanym bulionem, dekorujemy przygotowanym wcześniej czosnkiem, cebulą i dymką.