Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Congee namiętnie jest spożywane w Chinach na śniadanie, pyszna, energetyczna zupa, która daje siłę na cały dzień.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Mięso, czosnek, sos sojowy, sos rybny oraz mąkę mieszamy w misce tak aby się dobrze połączyły, a następnie formujemy z nich kulki wielkości orzechów włoskich. Odstawiamy na bok.
W garnku gotujemy bulion razem z cebulą, i przyprawami przez 5 minut (cukier, pieprz, czosnek, kolendra i sól). Następnie do gotującego bulionu wrzucamy kulki mięsne i gotujemy 6-7 minut. Mięso będzie ugotowane, gdy kulki wypłyną na wierzch.
W między czasie przygotowujemy kleik z ryżu. Gotujemy ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu, dolewamy tyle wody, aby uzyskać po ugotowaniu odpowiednią, kleistą i dość gęstą konsystencję.
Podajemy do stołu: do miseczki nakładamy 3-4 łyżki ryżu, zalewamy ugotowanym bulionem, dekorujemy przygotowanym wcześniej czosnkiem, cebulą i dymką.