Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry na śmietance ze słodkimi ziemniakami, indykiem, porem i bakłażanem. Pyszne, gęste i rozgrzewające. To idealne jesienne danie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7001
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30539
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29265
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7001
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30539
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29265
Składniki
Bulion podgrzewamy ze śmietanką i pastą curry, dokładnie mieszając. Dodajemy liście curry i kafir. Pora kroimy w plasterki, a marchew w słupki. Warzywa dodajemy do bulionu i gotujemy 10 minut. Bataty obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do bulionu i gotujemy kolejne 15 minut. Indyka kroimy w mniejsze kawałki, paprykę w paski, a bakłażana w kostkę. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż indyk będzie gotowy. Na końcu próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy.