Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry na śmietance ze słodkimi ziemniakami, indykiem, porem i bakłażanem. Pyszne, gęste i rozgrzewające. To idealne jesienne danie.
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 55
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 218
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 58
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 55
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 218
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 58
Składniki
Bulion podgrzewamy ze śmietanką i pastą curry, dokładnie mieszając. Dodajemy liście curry i kafir. Pora kroimy w plasterki, a marchew w słupki. Warzywa dodajemy do bulionu i gotujemy 10 minut. Bataty obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do bulionu i gotujemy kolejne 15 minut. Indyka kroimy w mniejsze kawałki, paprykę w paski, a bakłażana w kostkę. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż indyk będzie gotowy. Na końcu próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy.