Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry na śmietance ze słodkimi ziemniakami, indykiem, porem i bakłażanem. Pyszne, gęste i rozgrzewające. To idealne jesienne danie.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19822
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4107
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19822
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4107
Składniki
Bulion podgrzewamy ze śmietanką i pastą curry, dokładnie mieszając. Dodajemy liście curry i kafir. Pora kroimy w plasterki, a marchew w słupki. Warzywa dodajemy do bulionu i gotujemy 10 minut. Bataty obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do bulionu i gotujemy kolejne 15 minut. Indyka kroimy w mniejsze kawałki, paprykę w paski, a bakłażana w kostkę. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż indyk będzie gotowy. Na końcu próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy.