Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 580
Dodano: 17.09.2010
Odsłon: 1319
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
w sporym garnuszku podsmazamy biala cebule i szczypiorek(na oliwie lub masle),dodajemy mieso i dobze obsmazamy,zalewamy woda ,dodajemy sol,pieprz lub vegete
gotujemy tak dlugo,az mieso bedzie prawie miekie
do garnuszka wsypujemy umyty ryz i salate,gdy ryz bedzie ugotowany dodajemy koperek,odstawiamy z ognia(nie przykrywamy garnuszka bo salata pociemnieje)
w miseczce ubijamy mikserem jajka dodajac powoli sok z cytryny,a na koniec bardzo powoli wywar z zupy,dolewamy tyle az plyn bedzie goracy stale ubijajac
zupe bardzo delikatnie zalewamy cytrynowa mieszanka,zupy nie zagotowywac ponownie,bo sie zetnie
smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

polkangaroo 19 września 2010Zgłoś do usunięcia
Brawo, brawo, brawo!!! Dla wybitnych smakoszy.1 Kto głosował? | Odpowiedz

arwenna1 17 września 2010Zgłoś do usunięcia
oj, brzmi genialnie!1 Kto głosował? | Odpowiedz