Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne! Przygotujcie je choć raz, a będziecie często do niego powracać! Przepis na tą gruzińską potrawę nie tylko, że jest banalnie prosty to w efekcie daję nam danie które wspaniale smakuje. Konsystencją przypomina nieco gulasz gdyż jest dość gęsty, ale bardzo często podawane jest jako zupa. Sami zdecydujecie jak finalnie ma ono wyglądać. To co możemy zagwarantować to bez względu na formę podania smakować będzie niezmiennie obłędnie. Pozdrawiamy Lilith i Paweł
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Przygotowujemy garnek lub patelnię. Naczynie musi być dość duże i w miarę możliwości wysokie. Rozpuszczamy masełko, jednocześnie mocno nagrzewając nasz garnek. Na początek zarumieniamy naszego kurczaka na złoty kolor. W międzyczasie skórujemy pomidorki i kroimy na części. Kroimy cebulę, czosnek paprykę oraz naszą zieleninkę. Jak już kurczaczek z obu stron się zarumienił dodajemy pomidory. Jeżeli zauważycie, że puściły za mało soku można dodać trochę przecieru. Lekko podgrzewamy pod przykryciem i dodajemy paprykę. Dusimy kilka minut. Dodajemy cebulę czosnek i ostrą papryczkę pozostałe przyprawy, podlewamy lekko wodą i dusimy dalej około 40 minut. Gotowe. Życzymy smacznego. Pozdrawiamy Lilith i Paweł