Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wyzwanie! Wszystko musiało być idealne aby odtworzyć smak zupy z dzieciństwa, oczywiście najlepszą czarninę gotowała babcia. Najpierw poszłam na targ i kupiłam prawdziwą kaczkę z krwią.
Polecam.
Odsłon: 300
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 300
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 389
Składniki
Wstawiłam rosół na prawdziwej kaczce, gotowała się 2,5 h do miękkości. Wyjęłam mięso. Na wszelki wypadek wyłączyłam ogień, do krwi rozrobioną z mąką dodałam odrobinę rosołu, rozmieszałam i dodałam do całości. Rozmieszałam ponownie i gotowałam jeszcze 10 minut- trezba mieszać bo lubi przywrzeć. Podałam z domowym makaronem i posypałam całość pietruszką. Smak był idealny! ` Jeśli było za dużo octu we krwi można dodać szczyptę cukru.
Smacznego :)