Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wyzwanie! Wszystko musiało być idealne aby odtworzyć smak zupy z dzieciństwa, oczywiście najlepszą czarninę gotowała babcia. Najpierw poszłam na targ i kupiłam prawdziwą kaczkę z krwią.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Wstawiłam rosół na prawdziwej kaczce, gotowała się 2,5 h do miękkości. Wyjęłam mięso. Na wszelki wypadek wyłączyłam ogień, do krwi rozrobioną z mąką dodałam odrobinę rosołu, rozmieszałam i dodałam do całości. Rozmieszałam ponownie i gotowałam jeszcze 10 minut- trezba mieszać bo lubi przywrzeć. Podałam z domowym makaronem i posypałam całość pietruszką. Smak był idealny! ` Jeśli było za dużo octu we krwi można dodać szczyptę cukru.
Smacznego :)