Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wstałam rano i już czekała na mnie gęś oskubana i po porcjowana. A mąż do mnie " matka może byś ugotowała czarninę tak dawno nie było " . I rad nie rad zrobiłam tym bardziej że sama ją uwielbiam.
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 37
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 61
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2330
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 31
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 37
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 61
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2330
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 31
Składniki
Do garnka wlać 3 litry wody dodać umyte mięso z gęsi u mnie (kuper, skrzydła, łapki, szyja, wątroba, serce i żołądek), marchew przekrojoną oraz ziela angielskie i liście laurowe, od zagotowania gotować na wolnym ogniu jak rosół około 3 godzin.
Dodając w międzyczasie suszone warzywa i doprawiając do smaku solą lub przyprawą w formie jarzynki jaką kto lubi.
Jak już mięso jest miękkie dodać natkę pietruszki i zagotować.
Następnie do rosołu dodać krew rozprowadzoną z mąką i energicznym ruchem mieszać aby krew się nie zważyła, dodać cukier oraz ocet według swego smaku .
Podałam z ziemniakami całymi bo tak uwielbiamy a na wieczór lub jutro będę miała z makaronem drobnym, można też z ryżem lub kluchami ale ja osobiście z kluchami nie lubię.