Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postny barszcz na zakwasie z kapuśniaczkami na cieście francuskim. Wygodne i łatwe w przygotowaniu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 96
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 96
Składniki
Jeśli barszcz robimy od podstaw, to trzeba sobie ułatwić życie z dodatkami. Zrobiłam zakwas: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html Ugotowałam barszcz: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html Na smalcu gęsim podsmażyłam poszatkowaną kapustę i pieczaki pokrojone w plasterki. Podlałam odrobiną wody i dusiłam pod przykryciem. Na koniec doprawiłam farsz solą i pieprzem, majerankiem i kminkiem. Zimny farsz wyłożyłam na pokrojone ciasto francuskie, Piekłam według wskazówek na opakowaniu ciasta.
Smacznego :)