Do góry

Zupy Przepis na:

Czerwony barszcz z kapuśniaczkami

Czerwony barszcz z kapuśniaczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 741 Ocena: 15341

Dodano:

Odsłon: 1652

Postny barszcz na zakwasie z kapuśniaczkami na cieście francuskim. Wygodne i łatwe w przygotowaniu.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czerwony barszcz z kapuśniaczkami

Przygotowanie

  1. Jeśli barszcz robimy od podstaw, to trzeba sobie ułatwić życie z dodatkami.

    Zrobiłam zakwas:
    https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html

    Ugotowałam barszcz:

    https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html

    Na smalcu gęsim podsmażyłam poszatkowaną kapustę i pieczaki pokrojone w plasterki. Podlałam odrobiną wody i dusiłam pod przykryciem. Na koniec doprawiłam farsz solą i pieprzem, majerankiem i kminkiem. Zimny farsz wyłożyłam na pokrojone ciasto francuskie, Piekłam według wskazówek na opakowaniu ciasta.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń