Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postny barszcz na zakwasie z kapuśniaczkami na cieście francuskim. Wygodne i łatwe w przygotowaniu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 306
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 306
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Jeśli barszcz robimy od podstaw, to trzeba sobie ułatwić życie z dodatkami. Zrobiłam zakwas: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html Ugotowałam barszcz: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html Na smalcu gęsim podsmażyłam poszatkowaną kapustę i pieczaki pokrojone w plasterki. Podlałam odrobiną wody i dusiłam pod przykryciem. Na koniec doprawiłam farsz solą i pieprzem, majerankiem i kminkiem. Zimny farsz wyłożyłam na pokrojone ciasto francuskie, Piekłam według wskazówek na opakowaniu ciasta.
Smacznego :)