Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny na zakwasie z pieczonymi krokiecikami w cieniutkim i chrupiącym cieście, z farszem z kapusty i grzybów.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 125
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 290
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 67
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 291
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 125
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 290
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 67
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 291
Składniki
Ugotowałam postny barszcz https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html Z dodatkiem zakwasu: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html Na oleju podsmażyłam na rumiano cebulę. Dodałam opłukaną i pokrojoną kapustę kiszoną i pokrojone grzyby z wywaru do barszczu. jeśli kapusta jest bardzo twarda można ją wcześniej podgotować. Całość smażyłam około 20 minut pod koniec dodałam przyprawy i paprykę słodką do koloru, i jeszcze smażyłam. Ostudzony farsz kładłam na płaty ciasta filo i zawijałam je jak gołąbki.
Krokieciki piekłam według przepisu na opakowaniu, lub do zrumienienia w 200 stopniach.
Smacznego :)