Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny na zakwasie z pieczonymi krokiecikami w cieniutkim i chrupiącym cieście, z farszem z kapusty i grzybów.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2127
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6689
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 988
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2127
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6689
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 988
Składniki
Ugotowałam postny barszcz https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html Z dodatkiem zakwasu: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html Na oleju podsmażyłam na rumiano cebulę. Dodałam opłukaną i pokrojoną kapustę kiszoną i pokrojone grzyby z wywaru do barszczu. jeśli kapusta jest bardzo twarda można ją wcześniej podgotować. Całość smażyłam około 20 minut pod koniec dodałam przyprawy i paprykę słodką do koloru, i jeszcze smażyłam. Ostudzony farsz kładłam na płaty ciasta filo i zawijałam je jak gołąbki.
Krokieciki piekłam według przepisu na opakowaniu, lub do zrumienienia w 200 stopniach.
Smacznego :)