Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny na zakwasie z pieczonymi krokiecikami w cieniutkim i chrupiącym cieście, z farszem z kapusty i grzybów.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13472
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 601
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13472
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 601
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Ugotowałam postny barszcz https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html Z dodatkiem zakwasu: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html Na oleju podsmażyłam na rumiano cebulę. Dodałam opłukaną i pokrojoną kapustę kiszoną i pokrojone grzyby z wywaru do barszczu. jeśli kapusta jest bardzo twarda można ją wcześniej podgotować. Całość smażyłam około 20 minut pod koniec dodałam przyprawy i paprykę słodką do koloru, i jeszcze smażyłam. Ostudzony farsz kładłam na płaty ciasta filo i zawijałam je jak gołąbki.
Krokieciki piekłam według przepisu na opakowaniu, lub do zrumienienia w 200 stopniach.
Smacznego :)