Do góry

Zupy Przepis na:

Czerwony barszcz z krokiecikami

Czerwony barszcz z krokiecikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 581 Ocena: 11687

Dodano:

Odsłon: 1273

Barszcz wigilijny na zakwasie z pieczonymi krokiecikami w cieniutkim i chrupiącym cieście, z farszem z kapusty i grzybów.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowałam postny barszcz

    https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html

    Z dodatkiem zakwasu:

    https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html

    Na oleju podsmażyłam na rumiano cebulę. Dodałam opłukaną i pokrojoną kapustę kiszoną i pokrojone grzyby z wywaru do barszczu. jeśli kapusta jest bardzo twarda można ją wcześniej podgotować.

    Całość smażyłam około 20 minut pod koniec dodałam przyprawy i paprykę słodką do koloru, i jeszcze smażyłam.
    Ostudzony farsz kładłam na płaty ciasta filo i zawijałam je jak gołąbki.

  2. Krokieciki piekłam według przepisu na opakowaniu, lub do zrumienienia w 200 stopniach.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (37)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 19 grudnia 2019 Takich krokietów to jeszcze nie jadłam. Dzięki za przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 18 grudnia 2019 krokieciki od razu rzucily mi sie w oczy - wygladaja przepysznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 17 grudnia 2019 Krokieciki bardzo apetyczne - prawie jak sajgonki:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 16 grudnia 2019 Ja też poproszę :) Wpadnę, choćby zaraz :):) Rewelacja Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 grudnia 2019 No i to jest konkret :D
Dla mnie poproszę dwa kubki barszczu ;)
Odpowiedzi: 20 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 15 grudnia 2019 Pychoty,krokieciki fantastyczne,powiem Ci,ze nie dość ze dobre to mniej roboty niż z uszkami:) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń