Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny na zakwasie z pieczonymi krokiecikami w cieniutkim i chrupiącym cieście, z farszem z kapusty i grzybów.
Ugotowałam postny barszcz
https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html
Z dodatkiem zakwasu:
https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html
Na oleju podsmażyłam na rumiano cebulę. Dodałam opłukaną i pokrojoną kapustę kiszoną i pokrojone grzyby z wywaru do barszczu. jeśli kapusta jest bardzo twarda można ją wcześniej podgotować.
Całość smażyłam około 20 minut pod koniec dodałam przyprawy i paprykę słodką do koloru, i jeszcze smażyłam.
Ostudzony farsz kładłam na płaty ciasta filo i zawijałam je jak gołąbki.
Krokieciki piekłam według przepisu na opakowaniu, lub do zrumienienia w 200 stopniach.
Smacznego :)
Potrawa wigilijna, która obowiązkowo musi pojawić się na każdym Swiątecznym s...
Odsłon: 13960
Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Czas biegnie nieubłag...
Odsłon: 11882
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 21
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10414
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 323
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 105
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 21
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10414
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 323
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 105
Składniki
Ugotowałam postny barszcz https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html Z dodatkiem zakwasu: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html Na oleju podsmażyłam na rumiano cebulę. Dodałam opłukaną i pokrojoną kapustę kiszoną i pokrojone grzyby z wywaru do barszczu. jeśli kapusta jest bardzo twarda można ją wcześniej podgotować. Całość smażyłam około 20 minut pod koniec dodałam przyprawy i paprykę słodką do koloru, i jeszcze smażyłam. Ostudzony farsz kładłam na płaty ciasta filo i zawijałam je jak gołąbki.
Krokieciki piekłam według przepisu na opakowaniu, lub do zrumienienia w 200 stopniach.
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 156
Chłodnik z rzodkiewki
Idealny na upalne dni :)
Odsłon: 113