Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki oczyszczają organizm z toksyn, warto raz na jakiś czas mieć w menu zupę z tego warzywa, dziś w nieoczywistej wersji – z soczewicą.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1185
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11666
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 974
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1185
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11666
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 974
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę – smażyć przez 2-3 minuty, dodać czosnek – smażyć kolejną minutę. Dodać wodę, soczewicę, starte buraki (należy zostawić trochę do dekoracji), kumin, liście laurowe, ziele angielskie, ocet balsamiczny. Gotować na średnim ogniu, aż buraki i soczewica będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem do smaku oraz sokiem z limonki.
Udekorować i podawać.