Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki oczyszczają organizm z toksyn, warto raz na jakiś czas mieć w menu zupę z tego warzywa, dziś w nieoczywistej wersji – z soczewicą.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17426
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4350
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1001
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1215
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4187
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17426
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4350
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1001
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1215
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4187
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę – smażyć przez 2-3 minuty, dodać czosnek – smażyć kolejną minutę. Dodać wodę, soczewicę, starte buraki (należy zostawić trochę do dekoracji), kumin, liście laurowe, ziele angielskie, ocet balsamiczny. Gotować na średnim ogniu, aż buraki i soczewica będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem do smaku oraz sokiem z limonki.
Udekorować i podawać.