Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki oczyszczają organizm z toksyn, warto raz na jakiś czas mieć w menu zupę z tego warzywa, dziś w nieoczywistej wersji – z soczewicą.
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 91
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1002
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 91
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1002
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę – smażyć przez 2-3 minuty, dodać czosnek – smażyć kolejną minutę. Dodać wodę, soczewicę, starte buraki (należy zostawić trochę do dekoracji), kumin, liście laurowe, ziele angielskie, ocet balsamiczny. Gotować na średnim ogniu, aż buraki i soczewica będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem do smaku oraz sokiem z limonki.
Udekorować i podawać.