Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki oczyszczają organizm z toksyn, warto raz na jakiś czas mieć w menu zupę z tego warzywa, dziś w nieoczywistej wersji – z soczewicą.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11811
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6747
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5570
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11811
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6747
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5570
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę – smażyć przez 2-3 minuty, dodać czosnek – smażyć kolejną minutę. Dodać wodę, soczewicę, starte buraki (należy zostawić trochę do dekoracji), kumin, liście laurowe, ziele angielskie, ocet balsamiczny. Gotować na średnim ogniu, aż buraki i soczewica będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem do smaku oraz sokiem z limonki.
Udekorować i podawać.