Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki oczyszczają organizm z toksyn, warto raz na jakiś czas mieć w menu zupę z tego warzywa, dziś w nieoczywistej wersji – z soczewicą.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 866
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5901
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9731
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 866
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5901
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9731
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę – smażyć przez 2-3 minuty, dodać czosnek – smażyć kolejną minutę. Dodać wodę, soczewicę, starte buraki (należy zostawić trochę do dekoracji), kumin, liście laurowe, ziele angielskie, ocet balsamiczny. Gotować na średnim ogniu, aż buraki i soczewica będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem do smaku oraz sokiem z limonki.
Udekorować i podawać.