Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy żar leje się z nieba często tracimy apetyt, co ma niekorzystny wpływ na nasz organizm. Nie za bardzo chce nam się również stać przy garach ???? Prezentowany chłodniczek jest nie tylko przepyszny, ale przy okazji bardzo zdrowy i bardzo prosty w wykonaniu. Oprócz energii, porcji witamin i minerałów dostarczy Wam również solidnej porcji wody, której uzupełnianie w takie upały jest bardzo ważne, o czym możecie przeczytać na blogu. Dodatkowo działa na organizm odkwaszająco.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyłam i w razie potrzeby obrałam ze skórki. Botwinkę i buraczki pokrojone na mniejsze cząstki, zalałam bulionem i ugotowałam do miękkości. Odcedziłam i wystudziłam.
Ogórki i rzodkiewki pokroiłam na kawałki, dodałam wystudzoną botwinkę z burakami, czosnek i pęczek koperku. Wszystko to dokładnie zmiksowałam na gładką masę.
Dodałam jogurt i zmiksowałam ponownie. Doprawiłam wg uznania solą i pieprzem, posypałam dodatkową porcją koperku. Podałam z jajkiem ugotowanym na twardo i domowym ziołowym tostem żytnim.