Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwaga! uzależnia ;-) kusi smakiem i aromatem pieczonych pomidorków,czosnku,oregano i chilli
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 250
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2486
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 250
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2486
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 57
Składniki
pomidory parzymy,obieramy ze skóry,kroimy na ćwiartki,układamy na blaszce,dodajemy obrane ząbki czosnku,przekrojone na pół papryczki, wszystko podlewamy oliwą z oliwek,oprószamy gruboziarnistą solą i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min,na ostatnie 5 min dodajemy oregano po upieczeniu wystawiamy i studzimy
w czasie studzenia warzywek ścieramy parmezan, upieczone i ostudzone pomidory z czosnkiem i papryczkami wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem przekładamy do garnuszka,podgrzewamy,na koniec dodajemy 2 łyżki mascarpone,doprawiamy jeszcze pieprzem,oregano,chilli jeżeli nasz krem jest za gęsty dolewamy trochę soku pomidorowego
podajemy krem posypany startym parmezanem z listkami świeżej bazylii i odrobiną oliwy z oliwek Smacznego ;-)