Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwaga! uzależnia ;-) kusi smakiem i aromatem pieczonych pomidorków,czosnku,oregano i chilli
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6402
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6402
Składniki
pomidory parzymy,obieramy ze skóry,kroimy na ćwiartki,układamy na blaszce,dodajemy obrane ząbki czosnku,przekrojone na pół papryczki, wszystko podlewamy oliwą z oliwek,oprószamy gruboziarnistą solą i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min,na ostatnie 5 min dodajemy oregano po upieczeniu wystawiamy i studzimy
w czasie studzenia warzywek ścieramy parmezan, upieczone i ostudzone pomidory z czosnkiem i papryczkami wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem przekładamy do garnuszka,podgrzewamy,na koniec dodajemy 2 łyżki mascarpone,doprawiamy jeszcze pieprzem,oregano,chilli jeżeli nasz krem jest za gęsty dolewamy trochę soku pomidorowego
podajemy krem posypany startym parmezanem z listkami świeżej bazylii i odrobiną oliwy z oliwek Smacznego ;-)