Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwaga! uzależnia ;-) kusi smakiem i aromatem pieczonych pomidorków,czosnku,oregano i chilli
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1590
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1590
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Składniki
pomidory parzymy,obieramy ze skóry,kroimy na ćwiartki,układamy na blaszce,dodajemy obrane ząbki czosnku,przekrojone na pół papryczki, wszystko podlewamy oliwą z oliwek,oprószamy gruboziarnistą solą i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min,na ostatnie 5 min dodajemy oregano po upieczeniu wystawiamy i studzimy
w czasie studzenia warzywek ścieramy parmezan, upieczone i ostudzone pomidory z czosnkiem i papryczkami wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem przekładamy do garnuszka,podgrzewamy,na koniec dodajemy 2 łyżki mascarpone,doprawiamy jeszcze pieprzem,oregano,chilli jeżeli nasz krem jest za gęsty dolewamy trochę soku pomidorowego
podajemy krem posypany startym parmezanem z listkami świeżej bazylii i odrobiną oliwy z oliwek Smacznego ;-)