Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
W garnku roztopić masło. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Zeszklić - mieszać, aby nie przypalić.
Następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli, chwilkę poddusić.
Wszystko zalać bulionem. Gotować pod przykryciem do miękkości ziemniaków ok. 20-30 min.
Gotową zupę zmiksować, doprawić gałką muszkatałową, solą i pieprzem. Podawać wg. uznania z grzankami, groszkiem ptysiowym, prażonym słonecznikiem. Życzę smacznego :)