Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2577
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3455
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1552
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2231
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2577
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3455
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1552
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2231
Składniki
W garnku roztopić masło. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Zeszklić - mieszać, aby nie przypalić.
Następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli, chwilkę poddusić.
Wszystko zalać bulionem. Gotować pod przykryciem do miękkości ziemniaków ok. 20-30 min.
Gotową zupę zmiksować, doprawić gałką muszkatałową, solą i pieprzem. Podawać wg. uznania z grzankami, groszkiem ptysiowym, prażonym słonecznikiem. Życzę smacznego :)