Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19877
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3014
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19877
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3014
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4202
Składniki
W garnku roztopić masło. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Zeszklić - mieszać, aby nie przypalić.
Następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli, chwilkę poddusić.
Wszystko zalać bulionem. Gotować pod przykryciem do miękkości ziemniaków ok. 20-30 min.
Gotową zupę zmiksować, doprawić gałką muszkatałową, solą i pieprzem. Podawać wg. uznania z grzankami, groszkiem ptysiowym, prażonym słonecznikiem. Życzę smacznego :)