Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1322
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5847
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18498
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1322
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5847
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18498
Składniki
W garnku roztopić masło. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Zeszklić - mieszać, aby nie przypalić.
Następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli, chwilkę poddusić.
Wszystko zalać bulionem. Gotować pod przykryciem do miękkości ziemniaków ok. 20-30 min.
Gotową zupę zmiksować, doprawić gałką muszkatałową, solą i pieprzem. Podawać wg. uznania z grzankami, groszkiem ptysiowym, prażonym słonecznikiem. Życzę smacznego :)