Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, aromatyczną i mocno rozgrzewającą zupę na bazie pomidorów i soczewicy. Zupka jest gęsta i mocno pikantna , a za razem bardzo syta.
garnek, talerze, praska do czosnku,
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 293
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 293
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Soczewicę gotować w osolonej wodzie do 20 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry, pomidory i paprykę pokroić w kostkę , dodać do zupy cały czas gotując na małym ogniu. Dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość gotować do rozgotowania pomidorów, a zupa stanie się gęsta. Na koniec dodać mleko kokosowe. Na talerz nalać zupę i posypać posiekaną natką pietruszki.