Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat jednej z najpopularniejszych potraw z Syczuanu
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2247
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 269
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2247
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 269
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą i zostawić na boku.
Składniki bulionu wymieszać w garnku i doprowadzić do wrzenia. -1-1,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego -3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę -2 cm korzenia imbiru, startego -1 łyżka cukru W międzyczasie składniki sosu do bulionu połączyć ze soba. 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka mąki 2 łyżki pasty tahini 3 łyżki ciemnego octu winnego 1 łyżka pasty chili 1 łyżka oleju sezamowego
Do gotującego bulionu wrzucić brakuła i marchewkę, gotować 2 minuty, dodać sos do bulionu. Gotować kolejne 2-3 minuty. Dodać ugotowany makaron, gotować nie dłużej niż 1 minutę.
Udekorować dymką i kolendrą, podawać natychmiast.