Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat jednej z najpopularniejszych potraw z Syczuanu
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19608
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą i zostawić na boku.
Składniki bulionu wymieszać w garnku i doprowadzić do wrzenia. -1-1,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego -3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę -2 cm korzenia imbiru, startego -1 łyżka cukru W międzyczasie składniki sosu do bulionu połączyć ze soba. 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka mąki 2 łyżki pasty tahini 3 łyżki ciemnego octu winnego 1 łyżka pasty chili 1 łyżka oleju sezamowego
Do gotującego bulionu wrzucić brakuła i marchewkę, gotować 2 minuty, dodać sos do bulionu. Gotować kolejne 2-3 minuty. Dodać ugotowany makaron, gotować nie dłużej niż 1 minutę.
Udekorować dymką i kolendrą, podawać natychmiast.