Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat jednej z najpopularniejszych potraw z Syczuanu
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą i zostawić na boku.
Składniki bulionu wymieszać w garnku i doprowadzić do wrzenia. -1-1,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego -3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę -2 cm korzenia imbiru, startego -1 łyżka cukru W międzyczasie składniki sosu do bulionu połączyć ze soba. 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka mąki 2 łyżki pasty tahini 3 łyżki ciemnego octu winnego 1 łyżka pasty chili 1 łyżka oleju sezamowego
Do gotującego bulionu wrzucić brakuła i marchewkę, gotować 2 minuty, dodać sos do bulionu. Gotować kolejne 2-3 minuty. Dodać ugotowany makaron, gotować nie dłużej niż 1 minutę.
Udekorować dymką i kolendrą, podawać natychmiast.