Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dobrą letnia zupa, którą możemy jeść przez cały rok, to zupa kalafiorowa. Przepis na tę białą, pyszną, odżywczą zupę szybko zapada w pamięć, ponieważ wykonuje się ją według prostego schematu. Nie oznacza to jednak, że smakuje tak samo jak inne. Oto mój przepis na tę dobrą zupę.
Sposób przyrządzenia
Marchewkę kroimy w talarki, pietruszkę, seler i cebulę w małą kostkę natomiast ziemniaki w odrobinę większą. Kalafior dzielimy na różyczki.
Zalać udko wodą ( około 1,5l). Gotujemy i usuwamy szumowiny.Dadajemy czosnek ziele angielskie i liść laurowy.
Następnie dodajemy włoszczyznę i gotować do miękkości.Po około 10 min wrzucamy ziemniaki, a po następnych 10 kalafiora.
Czas na dodanie śmietany. Wcześniej trzeba zupę zahartować. W tym celu do osobnego naczynia odlewamyj odrobinę zupy i mieszamy ją ze śmietaną, następnie z powrotem wlewamy całość do garnka i dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i koperek.
Porada
Można ją podawać również z makaronem. Przepis na nią jest uniwersalny. W ten sam bowiem sposób możeemy wykonać też zupę ogórkową czy pomidorową.
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 300
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 122
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 300
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 122
Składniki
Sposób przyrządzenia Marchewkę kroimy w talarki, pietruszkę, seler i cebulę w małą kostkę natomiast ziemniaki w odrobinę większą. Kalafior dzielimy na różyczki. Zalać udko wodą ( około 1,5l). Gotujemy i usuwamy szumowiny.Dadajemy czosnek ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodajemy włoszczyznę i gotować do miękkości.Po około 10 min wrzucamy ziemniaki, a po następnych 10 kalafiora. Czas na dodanie śmietany. Wcześniej trzeba zupę zahartować. W tym celu do osobnego naczynia odlewamyj odrobinę zupy i mieszamy ją ze śmietaną, następnie z powrotem wlewamy całość do garnka i dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i koperek. Porada Można ją podawać również z makaronem. Przepis na nią jest uniwersalny. W ten sam bowiem sposób możeemy wykonać też zupę ogórkową czy pomidorową.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z cukinii
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
Wiosenna zupa z kalarepy
Zupy
Zupa pieczarkowo ogórkowa ze schabem
Zupa krem z cukinii
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, dlatego postanowiłam przygotować...
Odsłon: 21
Zupa z botwinki
Oto najlepsza i najprostsza zupa z botwinki. Wiosną będzie ciekawą alternatyw...
Odsłon: 51