Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikatna zupa z kurczaka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 167
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 167
Składniki
Pieczarki pokroić w plasterki, dymkę posiekać. W garnku zeszklić cebulę na maśle, dodać pieczarki, podsmażyć na rumiano. Dodać ok. 6 szklanek wrzątku, sól i pieprz. Dusić pod pokrywką.
Mięso umyć, pokroić w kostkę. Przesmażyć na oleju na złoto, przełożyć do zupy, dodać ryż, gotować ok. 20 minut. Zaprawić śmietanką z mąką, zagotować, posypać parmezanem.
Przed podaniem warto posypać zupę szczypiorkiem, świeżo zmielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium