Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki rosół jest bardzo smaczny.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Perliczkę dokładnie umyć, osuszyć i można podzielić na porcje, ale niekoniecznie. Mięso włożyć do garnka, zalać wodą i zacząć gotować. Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać i umyć. Włożyć do garnka. Kilka minut gotować na większym ogniu, a następnie zmniejszyć gaz. Dodać pieprz czarny ziarnisty i sól. Gotować ok 1,5 godzi. na wolnym ogniu. Wywar uzupełnić wrzątkiem. Rosół przecedzić. Mięso obrać, oddzielić od kości. Marchewkę pokroić w plasterki. Podawać z makaronem, najlepiej własnej roboty, z plasterkami marchewki i mięskiem. Posypać natką pietruszki. Pycha.