Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki rosół jest bardzo smaczny.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5850
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8214
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5622
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5850
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8214
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5622
Składniki
Perliczkę dokładnie umyć, osuszyć i można podzielić na porcje, ale niekoniecznie. Mięso włożyć do garnka, zalać wodą i zacząć gotować. Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać i umyć. Włożyć do garnka. Kilka minut gotować na większym ogniu, a następnie zmniejszyć gaz. Dodać pieprz czarny ziarnisty i sól. Gotować ok 1,5 godzi. na wolnym ogniu. Wywar uzupełnić wrzątkiem. Rosół przecedzić. Mięso obrać, oddzielić od kości. Marchewkę pokroić w plasterki. Podawać z makaronem, najlepiej własnej roboty, z plasterkami marchewki i mięskiem. Posypać natką pietruszki. Pycha.