Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki rosół jest bardzo smaczny.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Składniki
Perliczkę dokładnie umyć, osuszyć i można podzielić na porcje, ale niekoniecznie. Mięso włożyć do garnka, zalać wodą i zacząć gotować. Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać i umyć. Włożyć do garnka. Kilka minut gotować na większym ogniu, a następnie zmniejszyć gaz. Dodać pieprz czarny ziarnisty i sól. Gotować ok 1,5 godzi. na wolnym ogniu. Wywar uzupełnić wrzątkiem. Rosół przecedzić. Mięso obrać, oddzielić od kości. Marchewkę pokroić w plasterki. Podawać z makaronem, najlepiej własnej roboty, z plasterkami marchewki i mięskiem. Posypać natką pietruszki. Pycha.