Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną zupę na bazie mleka kokosowego z dodatkiem soczystego mięsa z kurczaka i mieszanki warzyw chińskich. Bez konieczności robienia drugiego dania, bo zupa jest z mięsem i bardzo pożywna.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5399
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29750
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19400
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5399
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29750
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19400
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1043
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładamy do garnka z wywarem rosołowym.
2. Mieszankę warzyw chińskich podsmażamy na rozgrzanym oleju, solimy i również przekładamy do garnka.
3. Pora kroimy w drobno kostkę, podsmażamy i łączymy z warzywami.
4. Wszystko razem gotujemy 15 minut, następnie wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy curry, papryką ostrą oraz słodką i ewentualnie solimy. Chwilkę gotujemy .
5. Zupa gotowa, podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym 6. Smacznego.