Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną zupę na bazie mleka kokosowego z dodatkiem soczystego mięsa z kurczaka i mieszanki warzyw chińskich. Bez konieczności robienia drugiego dania, bo zupa jest z mięsem i bardzo pożywna.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2557
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 56
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 231
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3692
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2557
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 56
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 231
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3692
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładamy do garnka z wywarem rosołowym.
2. Mieszankę warzyw chińskich podsmażamy na rozgrzanym oleju, solimy i również przekładamy do garnka.
3. Pora kroimy w drobno kostkę, podsmażamy i łączymy z warzywami.
4. Wszystko razem gotujemy 15 minut, następnie wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy curry, papryką ostrą oraz słodką i ewentualnie solimy. Chwilkę gotujemy .
5. Zupa gotowa, podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym 6. Smacznego.