Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy to możliwe, żeby grochówka była mniej kaloryczna i nie straciła na smaku? Jak najbardziej :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Pietruszkę, jeśli jest duża, przekrajamy na pół. Marchewkę kroimy w półplasterki. Wrzucamy do garnka seler, pietruszkę, marchewkę, ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy 2-2,5l wody. Około 15 minut po zagotowaniu dodajemy groch.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce masła. W trakcie smażenia lekko solimy, żeby szybciej zmiękła. Usmażoną dodajemy do zupy.
Kiełbasę kroimy w półplasterki (albo kostkę, jak sobie chcemy) i p[odsmażamy na tłuszczu pozostałym po cebuli.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Wędlinę z patelni również (i te 2 kropelki tłuszczyku z patelni). Gotujemy kilka minut, aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i cząbrem. Posmakuje również osobom, które się nie odchudzają, więc tu odchodzi nam konieczność gotowania ''na dwa gary'' :) Smacznego!!!!