Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy to możliwe, żeby grochówka była mniej kaloryczna i nie straciła na smaku? Jak najbardziej :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423116
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2585
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423116
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2585
Składniki
Pietruszkę, jeśli jest duża, przekrajamy na pół. Marchewkę kroimy w półplasterki. Wrzucamy do garnka seler, pietruszkę, marchewkę, ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy 2-2,5l wody. Około 15 minut po zagotowaniu dodajemy groch.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce masła. W trakcie smażenia lekko solimy, żeby szybciej zmiękła. Usmażoną dodajemy do zupy.
Kiełbasę kroimy w półplasterki (albo kostkę, jak sobie chcemy) i p[odsmażamy na tłuszczu pozostałym po cebuli.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Wędlinę z patelni również (i te 2 kropelki tłuszczyku z patelni). Gotujemy kilka minut, aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i cząbrem. Posmakuje również osobom, które się nie odchudzają, więc tu odchodzi nam konieczność gotowania ''na dwa gary'' :) Smacznego!!!!