Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38416
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38416
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1249
Składniki
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz mąką.
Z gotowej masy formujemy niewielki kulki.
Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuła dzielimy na różyczki i wrzucały do garnka razem z marchewką i kasza jaglaną. Zawartość garnka zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 5 minut. Następnie do wywaru warzywnego wrzucamy pulpety. Całość gotujemy około 30 minut na wolnym ogniu. Na końcu zupę doprawiamy sola i pieprzem Smacznego !!!