Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz mąką.
Z gotowej masy formujemy niewielki kulki.
Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuła dzielimy na różyczki i wrzucały do garnka razem z marchewką i kasza jaglaną. Zawartość garnka zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 5 minut. Następnie do wywaru warzywnego wrzucamy pulpety. Całość gotujemy około 30 minut na wolnym ogniu. Na końcu zupę doprawiamy sola i pieprzem Smacznego !!!
Bardzo smaczne i zdrowe pulpety z dodatkiem świeżej wiosennej natki pietruszki
Odsłon: 2933
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3932
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 84
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 389
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 87
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 387
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3932
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 84
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 389
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 87
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 387
Składniki
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz mąką.
Z gotowej masy formujemy niewielki kulki.
Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuła dzielimy na różyczki i wrzucały do garnka razem z marchewką i kasza jaglaną. Zawartość garnka zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 5 minut. Następnie do wywaru warzywnego wrzucamy pulpety. Całość gotujemy około 30 minut na wolnym ogniu. Na końcu zupę doprawiamy sola i pieprzem Smacznego !!!
Przepisy Zupy
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupy
Szybka pomidorowa na rosole
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Pomidorowa Magdy Gessler
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 82
Szybka pomidorowa na rosole
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 87