Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie robiłam tej zupy choć świeci słońce zachciało mi się czegoś rozgrzewająco-zdrowego.A i powodującego uśmiech:))
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 267
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40422
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5292
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 267
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40422
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5292
Składniki
Łopatkę myjemy osuszamy kroimy na drobną kostkę,pieczarki kroimy w plasterki cebulę w kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej(2 łyżki)i smażymy łopatkę na rumiano dodajemy pieczarki i cebule solimy-dusimy około 20 min. Po tym czasie przekładamy do garnka i zalewamy około 3 l wody-gotujemy ok.godz. aż mięso będzie miękkie.Po tym czasie dodajemy pokrojoną paprykę w kostkę i cieniutko pokrojoną papryczkę chili bez pestek oraz 2 garście makaronu np.łazanki (możemy dodać ziemniaki lub podać z pieczywem) .Marchewkę i czosnek ścieramy na drobnych okach tarki.Gotujemy to jeszcze około 10 min aż makaron będzie miękki w tym czasie dodajemy 2 łyżeczki przecieru pomidorowego,po pół łyżeczki papryki ostrej i słodkiej.Szczyptę tymianku i ziół prowansalskich oraz kostkę rosołowa i szczyptę pieprzu.Jeśli na wierzchu zupy jest dużo tłuszczu możemy zebrać go łyżka.
Tak gorącą zupę nalewamy na talerz i od razu poprawia się humor:)Smacznego.