Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie robiłam tej zupy choć świeci słońce zachciało mi się czegoś rozgrzewająco-zdrowego.A i powodującego uśmiech:))
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 82
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1343
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 295
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 82
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1343
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 295
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Składniki
Łopatkę myjemy osuszamy kroimy na drobną kostkę,pieczarki kroimy w plasterki cebulę w kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej(2 łyżki)i smażymy łopatkę na rumiano dodajemy pieczarki i cebule solimy-dusimy około 20 min. Po tym czasie przekładamy do garnka i zalewamy około 3 l wody-gotujemy ok.godz. aż mięso będzie miękkie.Po tym czasie dodajemy pokrojoną paprykę w kostkę i cieniutko pokrojoną papryczkę chili bez pestek oraz 2 garście makaronu np.łazanki (możemy dodać ziemniaki lub podać z pieczywem) .Marchewkę i czosnek ścieramy na drobnych okach tarki.Gotujemy to jeszcze około 10 min aż makaron będzie miękki w tym czasie dodajemy 2 łyżeczki przecieru pomidorowego,po pół łyżeczki papryki ostrej i słodkiej.Szczyptę tymianku i ziół prowansalskich oraz kostkę rosołowa i szczyptę pieprzu.Jeśli na wierzchu zupy jest dużo tłuszczu możemy zebrać go łyżka.
Tak gorącą zupę nalewamy na talerz i od razu poprawia się humor:)Smacznego.