Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doenjang jjigae – prosta, pożywna zupa, którą jadają koreańscy pracownicy czeboli, aby mieć siłę na kolejny dzień wyścigów szczurów. Bazą zupy jest pasta doenjang ze sfermentowanej soi – koreański odpowiednik pasty miso.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12290
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1557
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12290
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1557
Składniki
W garnku gotujemy wodę, dodajemy bulion dashi. Po 3-4 minutach dodajemy do garnka sos (pasta doenjag, pasta gochujang, czosnek). Gotujemy 2-3 minuty.
Zmniejszamy ogień na średni, dodajemy cukinię i cebulę. Gotujemy 3 minuty.
Dodajemy do garnka kawałki tofu, płatki chili. Gotujemy 1-2 minuty.
Do garnka wrzucamy mięso, gotujemy 4-5 minut.
Następnie dodajemy grzyby shitake. Gotujemy kolejne 2 minuty.
Zdejmujemy z ognia, dekorujemy pociętą cebulką dymką oraz chili.