Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na idealną, rozgrzewającą i aromatyczną zupę kalafiorową? Koniecznie spróbuj mojego sposobu na bogaty, klarowny wywar wołowo-warzywny, który nadaje zupie niesamowitej głębi smaku. Gotujemy powoli, z domieszką wyjątkowych składników – takich jak pędy zielonego czosnku (może być mrożony) – by uzyskać esencję idealną! Zostań ze mną do końca i zobacz, jak w prosty sposób zrobisz ten kulinarny klasyk, który zachwyci całą rodzinę!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3123
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 256
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3123
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 256
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 122
Składniki
1. Gotowanie Wywaru: Mięso, włoszczyznę i przyprawy (oprócz czosnku i cebuli) zalewamy zimną wodą. Gotujemy, zbieramy szumowiny. Zamykamy i gotujemy na wolnym ogniu około 2,5 godziny. Pod koniec dodajemy czosnek i opaloną cebulę.
2. Baza Zupy: Wywar odcedzamy. W tym samym garnku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki przez 5 minut.
3. Kalafior: Do ziemniaków dodajemy różyczki kalafiora. Gotujemy 15-20 minut, kontrolując, by kalafior się nie rozgotował.
4. Marchew i Śmietanka: Dodajemy pokrojoną marchewkę z wywaru. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wlewamy śmietankę.
5. Finisz: Dodajemy cały pęczek posiekanego koperku. Zagotowujemy i zupa jest gotowa!