Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , lekkie o delikatnym smaku flaczki z kurczaka , które nadają się na smaczny obiad jak również na przystawkę na spotkaniach rodzinnych czy okolicznościowych.
garnek, nóż, deska, tarka,
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, zalewamy wodą i gotujemy dodając sól i część włoszczyzny ( marchew, kawałeczek selera, pietruszka) ugotować do miękkości. Resztę warzyw zetrzeć na tarce ( grube oczka ) podsmażyć na maśle. Kurczaka wyjąc obrać z kości , a mięso pokroić. Wszystkie składniki włożyć do wywaru z kurczaka wymieszać, w razie potrzeby dolać wody. Doprowadzić do zagotowania i gotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć płomień ognia zupę doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą uniwersalną Kucharek , dodać roztarty w dłoniach majeranek oraz szczyptę mielonej papryki słodkiej. Flaczki zagęścić zasmażką lub mąką wymieszaną z wodą, jeżeli chcemy lekkie danie to nie zagęszczamy .