Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163103
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 260
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163103
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 260
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Składniki
Mięso mielone wyrobić z cebulą bardzo drobno pokrojoną w kosteczkę, jajkiem, kaszą manną, przyprawami. Porobić kulki wielkości orzecha włoskiego.
W garnku, na smalcu obsmażyć mięsne gałki.
Dodać ok 2 l wrzątku i włoszczyznę oraz listki laurowe, ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu ok 30 min.
Wyjąć marchewki, pietruszkę, selera i przeznaczyć na sałatkę.
Dodać obrane, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować ok 15 min.
Dodać kiszoną kapustę. Można kapustę pokroić jeśli jest grubo szatkowana. Dodać pieprz ziołowy i sól do smaku. Gotować ok 15-20 min.
Zupę podawać gorącą.
Smacznego