Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ciesząca się ogromną popularnością w polskiej, ukraińskiej i słowackiej kuchni. Przygotowana na mięsnym wywarze z dużą ilością poszatkowanej kiszonej kapusty smakuje obłędnie. Jak przygotować ją krok po kroku? Skorzystajcie z naszego przepisu!
garnek, patelnia
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20193
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20193
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, przerzucamy go na patelnię i smażymy na wolnym ogniu. Dodajemy okrojoną w drobną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek.
Do garnka przelewamy bulion, następnie dodajemy podsmażony boczek z cebulą i czosnkiem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i przerzucamy do gotującego się garnka. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko gotujemy pod przykryciem przez kilka minut. W tym czasie szatkujemy kapustę i dodajemy ją do pozostałych, gotujących się składników. Zupę gotujemy przez około 30 min. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.