Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ciesząca się ogromną popularnością w polskiej, ukraińskiej i słowackiej kuchni. Przygotowana na mięsnym wywarze z dużą ilością poszatkowanej kiszonej kapusty smakuje obłędnie. Jak przygotować ją krok po kroku? Skorzystajcie z naszego przepisu!
garnek, patelnia
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54697
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2917
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 607
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 609
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54697
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2917
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 607
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 609
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, przerzucamy go na patelnię i smażymy na wolnym ogniu. Dodajemy okrojoną w drobną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek.
Do garnka przelewamy bulion, następnie dodajemy podsmażony boczek z cebulą i czosnkiem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i przerzucamy do gotującego się garnka. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko gotujemy pod przykryciem przez kilka minut. W tym czasie szatkujemy kapustę i dodajemy ją do pozostałych, gotujących się składników. Zupę gotujemy przez około 30 min. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.