Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ciesząca się ogromną popularnością w polskiej, ukraińskiej i słowackiej kuchni. Przygotowana na mięsnym wywarze z dużą ilością poszatkowanej kiszonej kapusty smakuje obłędnie. Jak przygotować ją krok po kroku? Skorzystajcie z naszego przepisu!
garnek, patelnia
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17910
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 110
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2290
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 289
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17910
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 110
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2290
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 289
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, przerzucamy go na patelnię i smażymy na wolnym ogniu. Dodajemy okrojoną w drobną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek.
Do garnka przelewamy bulion, następnie dodajemy podsmażony boczek z cebulą i czosnkiem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i przerzucamy do gotującego się garnka. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko gotujemy pod przykryciem przez kilka minut. W tym czasie szatkujemy kapustę i dodajemy ją do pozostałych, gotujących się składników. Zupę gotujemy przez około 30 min. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.