Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowy żurek, zrobiony na swoim zakwasie smakuje bardzo dobrze, warto zrobić w domu.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 628
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25734
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 628
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25734
Składniki
1. Przygotowujemy bulion pod żurek. ( mięso + kiełbasa + włoszczyzna, którą pokroimy i wrzucimy do żurku ) 2. Podsmażamy cebulę, gdy zmięknie dorzucamy boczek i kawałek kiełbasy wiejskiej, mieszamy i smażymy. Do bulionu wlewamy zakwas i wsypujemy łyżeczkę majeranku. Solimy i pieprzymy. Wrzucamy pokrojone warzywa z bulionu, a także zawartość patelni, gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Podajemy z jajkiem, możemy dodać trochę chrzanu. Zobacz film z przygotowania poniżej. Smacznego.