Do góry

Zupy Przepis na:

Domowy żurek na zakwasie z kiełbasą i boczkiem

Domowy żurek na zakwasie z kiełbasą i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 76

Nie ma jak domowy żurek, zrobiony na swoim zakwasie smakuje bardzo dobrze, warto zrobić w domu.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Przygotowujemy bulion pod żurek. ( mięso + kiełbasa + włoszczyzna, którą pokroimy i wrzucimy do żurku )
    2. Podsmażamy cebulę, gdy zmięknie dorzucamy boczek i kawałek kiełbasy wiejskiej, mieszamy i smażymy.
    Do bulionu wlewamy zakwas i wsypujemy łyżeczkę majeranku.
    Solimy i pieprzymy.
    Wrzucamy pokrojone warzywa z bulionu, a także zawartość patelni, gotujemy jeszcze kilkanaście minut.
    Podajemy z jajkiem, możemy dodać trochę chrzanu.
    Zobacz film z przygotowania poniżej.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń