Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowy żurek, zrobiony na swoim zakwasie smakuje bardzo dobrze, warto zrobić w domu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
1. Przygotowujemy bulion pod żurek. ( mięso + kiełbasa + włoszczyzna, którą pokroimy i wrzucimy do żurku ) 2. Podsmażamy cebulę, gdy zmięknie dorzucamy boczek i kawałek kiełbasy wiejskiej, mieszamy i smażymy. Do bulionu wlewamy zakwas i wsypujemy łyżeczkę majeranku. Solimy i pieprzymy. Wrzucamy pokrojone warzywa z bulionu, a także zawartość patelni, gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Podajemy z jajkiem, możemy dodać trochę chrzanu. Zobacz film z przygotowania poniżej. Smacznego.