Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowy żurek, zrobiony na swoim zakwasie smakuje bardzo dobrze, warto zrobić w domu.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 55
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 103
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 77
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 160
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 55
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 103
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 77
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 160
Składniki
1. Przygotowujemy bulion pod żurek. ( mięso + kiełbasa + włoszczyzna, którą pokroimy i wrzucimy do żurku ) 2. Podsmażamy cebulę, gdy zmięknie dorzucamy boczek i kawałek kiełbasy wiejskiej, mieszamy i smażymy. Do bulionu wlewamy zakwas i wsypujemy łyżeczkę majeranku. Solimy i pieprzymy. Wrzucamy pokrojone warzywa z bulionu, a także zawartość patelni, gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Podajemy z jajkiem, możemy dodać trochę chrzanu. Zobacz film z przygotowania poniżej. Smacznego.