Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowy żurek, zrobiony na swoim zakwasie smakuje bardzo dobrze, warto zrobić w domu.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1637
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 47
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 95
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1637
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 47
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 95
Składniki
1. Przygotowujemy bulion pod żurek. ( mięso + kiełbasa + włoszczyzna, którą pokroimy i wrzucimy do żurku ) 2. Podsmażamy cebulę, gdy zmięknie dorzucamy boczek i kawałek kiełbasy wiejskiej, mieszamy i smażymy. Do bulionu wlewamy zakwas i wsypujemy łyżeczkę majeranku. Solimy i pieprzymy. Wrzucamy pokrojone warzywa z bulionu, a także zawartość patelni, gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Podajemy z jajkiem, możemy dodać trochę chrzanu. Zobacz film z przygotowania poniżej. Smacznego.