Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W każdej wersji wychodzi pyszna. Pokusiliśmy się na kurczaka i boczniaki jako główne składniki zupy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4165
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4165
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki oraz seler. Czosnek, marchew i pietruszkę kroimy w talarki, grzyby i paprykę w paski. Fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki (z wyjątkiem fasoli i papryki), smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy rosołem. Dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut. Wlewamy przecier pomidorowy, wrzucamy pozostałe składniki. Gotujemy do miękkości papryki. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąkę, wlewamy chochlę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy dokładnie łączymy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.