Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W każdej wersji wychodzi pyszna. Pokusiliśmy się na kurczaka i boczniaki jako główne składniki zupy.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 378
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4927
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2652
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3213
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 378
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4927
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2652
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3213
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki oraz seler. Czosnek, marchew i pietruszkę kroimy w talarki, grzyby i paprykę w paski. Fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki (z wyjątkiem fasoli i papryki), smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy rosołem. Dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut. Wlewamy przecier pomidorowy, wrzucamy pozostałe składniki. Gotujemy do miękkości papryki. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąkę, wlewamy chochlę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy dokładnie łączymy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.