Do góry

Zupy Przepis na:

dryfujący brokuł

dryfujący brokuł

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2157

Dodano:

Odsłon: 426

zupa krem jest pycha, a w tej smak ten sam i jest coś do pogryzienia :)

Składniki

  • brokuł - 1 szt - same drobne różyczki
  • włoszczyzna - 1 marchew, 1 pietruszka 1/4 selera
  • cebula - 1 szt mała i 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka (deep frying)
  • ziemniaki - 1 duża sztuka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek drobno siekam i wrzucam na rozgrzaną oliwę w garnku.
    Podsmażam jakieś 2-5 minut (czas przygotowania pozostałych warzyw).

  2. Włoszczyznę myję, obieram i trę na tarce o drobnych oczkach.
    Ziemniaka myję, obieram, kroję w drobną kostkę.
    Wrzucam do garnka, mieszam podsmażając 1 minutę.
    Zalewam wodą - tu decyduję jak gęstą chcę mieć zupę - im mniej wody, tym zupa bardziej gęsta.
    Gotuję wszystko 5-10 minut.

  3. Brokuła myję i wprost do garnka ścinam drobne różyczki, zero głąba :)
    Gotuję 10-12 minut :)

    Zupa efektownie wygląda, kiedy brokuł jest mocno zielony, znaczy krótko gotowany (do 15 minut, potem robi się coraz bardziej brunatny).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń