Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa krem jest pycha, a w tej smak ten sam i jest coś do pogryzienia :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10266
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1998
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10266
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1998
Składniki
Cebulę i czosnek drobno siekam i wrzucam na rozgrzaną oliwę w garnku. Podsmażam jakieś 2-5 minut (czas przygotowania pozostałych warzyw).
Włoszczyznę myję, obieram i trę na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaka myję, obieram, kroję w drobną kostkę. Wrzucam do garnka, mieszam podsmażając 1 minutę. Zalewam wodą - tu decyduję jak gęstą chcę mieć zupę - im mniej wody, tym zupa bardziej gęsta. Gotuję wszystko 5-10 minut.
Brokuła myję i wprost do garnka ścinam drobne różyczki, zero głąba :) Gotuję 10-12 minut :) Zupa efektownie wygląda, kiedy brokuł jest mocno zielony, znaczy krótko gotowany (do 15 minut, potem robi się coraz bardziej brunatny).