Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa krem jest pycha, a w tej smak ten sam i jest coś do pogryzienia :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13030
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2408
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3569
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13030
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2408
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3569
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4401
Składniki
Cebulę i czosnek drobno siekam i wrzucam na rozgrzaną oliwę w garnku. Podsmażam jakieś 2-5 minut (czas przygotowania pozostałych warzyw).
Włoszczyznę myję, obieram i trę na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaka myję, obieram, kroję w drobną kostkę. Wrzucam do garnka, mieszam podsmażając 1 minutę. Zalewam wodą - tu decyduję jak gęstą chcę mieć zupę - im mniej wody, tym zupa bardziej gęsta. Gotuję wszystko 5-10 minut.
Brokuła myję i wprost do garnka ścinam drobne różyczki, zero głąba :) Gotuję 10-12 minut :) Zupa efektownie wygląda, kiedy brokuł jest mocno zielony, znaczy krótko gotowany (do 15 minut, potem robi się coraz bardziej brunatny).