Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa krem jest pycha, a w tej smak ten sam i jest coś do pogryzienia :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14359
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5938
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14359
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5938
Składniki
Cebulę i czosnek drobno siekam i wrzucam na rozgrzaną oliwę w garnku. Podsmażam jakieś 2-5 minut (czas przygotowania pozostałych warzyw).
Włoszczyznę myję, obieram i trę na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaka myję, obieram, kroję w drobną kostkę. Wrzucam do garnka, mieszam podsmażając 1 minutę. Zalewam wodą - tu decyduję jak gęstą chcę mieć zupę - im mniej wody, tym zupa bardziej gęsta. Gotuję wszystko 5-10 minut.
Brokuła myję i wprost do garnka ścinam drobne różyczki, zero głąba :) Gotuję 10-12 minut :) Zupa efektownie wygląda, kiedy brokuł jest mocno zielony, znaczy krótko gotowany (do 15 minut, potem robi się coraz bardziej brunatny).