Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem warto próbować kuchni z innych krajów, bo a nuż okaże się, że coś nam z niej zasmakuje :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30890
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3624
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4091
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30890
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3624
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4091
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Składniki
Przygotować wywar (ja zrobiłam go z drobiowego grzbietu z dodatkiem liści selera). Na części masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego w prążki pora. Następnie zalać wywarem i gotować ok. 15 min. pod przykryciem. Następnie dodać serek śmietankowy i mieszać, aż zupełnie się rozpuści.
Na końcu dodać śmietanę i zagotować. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym maśle. Zupę podawać z szynką.... Smacznego!