Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem warto próbować kuchni z innych krajów, bo a nuż okaże się, że coś nam z niej zasmakuje :)
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 386
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9718
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6104
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 386
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9718
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6104
Składniki
Przygotować wywar (ja zrobiłam go z drobiowego grzbietu z dodatkiem liści selera). Na części masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego w prążki pora. Następnie zalać wywarem i gotować ok. 15 min. pod przykryciem. Następnie dodać serek śmietankowy i mieszać, aż zupełnie się rozpuści.
Na końcu dodać śmietanę i zagotować. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym maśle. Zupę podawać z szynką.... Smacznego!