Do góry

Zupy Przepis na:

Dynia w sosie ogórkowym

Dynia w sosie ogórkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18840

Dodano:

Odsłon: 430

Nietypowe połączenie a efekt jest zaskakujący, zupa jest bardzo smaczna.

Składniki

  • 1 ½ kg dyni
  • 2 łyżki masła
  • 1 biała cebula
  • 1 szklanka kwasu z kiszonych ogórków
  • 1 mały kubek śmietany 12%
  • 2 łyżki mąki
  • Natka pietruszki
  • sól i cukier do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dynia w sosie ogórkowym

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać i pokroić w słupki. Cebulę posiekać udusić na maśle, dodać dynię, wlać kwas ogórkowy i przyprawić. Powoli dusić pod przykryciem i gdy dynia będzie półmiękka zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką. Całość zagotować, doprawić do smaku, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń