Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaprosiłam swoje dziewczyny na obiad. I po zastanowieniu się zrobiłam 2 w 1 czyli dzyndzołki i kołduny w rosole drobiowo-wołowym. Nie są to typowe kołduny litewskie, bo z szynki wieprzowej a nie z baraniny. Ale myślę, że lepsze, bo z tymi potrawami z baraniny, to różnie bywa.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15798
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4777
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 488
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15798
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4777
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 488
Składniki
Do mięsa dodać przyprawy i dokładnie wymieszać . Przykryć folią o postawić na noc w lodówce aby nabrało smaku. Z ciasta formować krążki i nałożyć na środek kulkę z mięsa.
Zlepić brzegi i przełożyć na deseczkę.
Dzyndzołki
Kołduny
Wkładać do wrzątku i gotować na wolnym ogniu 5 minut od momentu zawrzenia. Do miseczki nałożyć dzyndzołki, dodać zieloną pietruszkę i zalać rosołem.
I kołduny Smacznego!!!