Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POŻYWNA ,ZUPKA "A-LA FASOLKA PO BRETOŃSKU"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31276
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14399
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1380
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31276
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14399
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1380
Składniki
FASOLĘ NAMOCZYĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ,UGOTOWAĆ W WODZIE W KTÓREJ SIĘ MOCZYŁA
NA PATELNI STOPIĆ DROBNIUTKO POKROJONY BOCZEK,DODAĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ I KIEŁBASĘ WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEJ SIĘ FASOLI POGOTOWAĆ SPRAWDZAJĄC CZY FASOLA JEST JUŻ DOSTATECZNIE MIĘKKA /JEŻELI NIE TO POGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI/
W KUBKU ROZBEŁTAĆ MĄKĘ W ZIMNEJ WODZIE /OK.1/2 SZKL./I ŚMIETANĘ WLAĆ DO FASOLI,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY ,PRZYPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM,PAPRYKĄ I TYM CO LUBIMY.
JEŻELI WYCHODZI MI ZA RZADKA DODAJĘ 2-3 ZIEMNIAKI UGOTOWANE I STARTE NA TARCE.