Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POŻYWNA ,ZUPKA "A-LA FASOLKA PO BRETOŃSKU"
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 215
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 695
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21146
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 215
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 695
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21146
Składniki
FASOLĘ NAMOCZYĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ,UGOTOWAĆ W WODZIE W KTÓREJ SIĘ MOCZYŁA
NA PATELNI STOPIĆ DROBNIUTKO POKROJONY BOCZEK,DODAĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ I KIEŁBASĘ WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEJ SIĘ FASOLI POGOTOWAĆ SPRAWDZAJĄC CZY FASOLA JEST JUŻ DOSTATECZNIE MIĘKKA /JEŻELI NIE TO POGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI/
W KUBKU ROZBEŁTAĆ MĄKĘ W ZIMNEJ WODZIE /OK.1/2 SZKL./I ŚMIETANĘ WLAĆ DO FASOLI,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY ,PRZYPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM,PAPRYKĄ I TYM CO LUBIMY.
JEŻELI WYCHODZI MI ZA RZADKA DODAJĘ 2-3 ZIEMNIAKI UGOTOWANE I STARTE NA TARCE.