Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POŻYWNA ,ZUPKA "A-LA FASOLKA PO BRETOŃSKU"
FASOLĘ NAMOCZYĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ,UGOTOWAĆ W WODZIE W KTÓREJ SIĘ MOCZYŁA
NA PATELNI STOPIĆ DROBNIUTKO POKROJONY BOCZEK,DODAĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ I KIEŁBASĘ WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEJ SIĘ FASOLI POGOTOWAĆ SPRAWDZAJĄC CZY FASOLA JEST JUŻ DOSTATECZNIE MIĘKKA /JEŻELI NIE TO POGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI/
W KUBKU ROZBEŁTAĆ MĄKĘ W ZIMNEJ WODZIE /OK.1/2 SZKL./I ŚMIETANĘ WLAĆ DO FASOLI,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY ,PRZYPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM,PAPRYKĄ I TYM CO LUBIMY.
JEŻELI WYCHODZI MI ZA RZADKA DODAJĘ 2-3 ZIEMNIAKI UGOTOWANE I STARTE NA TARCE.
Bardzo popularna na południu Europy. Można jeść samą albo stosować jako dodat...
Odsłon: 8727
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 183
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 258
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 183
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 258
Składniki
FASOLĘ NAMOCZYĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ,UGOTOWAĆ W WODZIE W KTÓREJ SIĘ MOCZYŁA
NA PATELNI STOPIĆ DROBNIUTKO POKROJONY BOCZEK,DODAĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ I KIEŁBASĘ WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEJ SIĘ FASOLI POGOTOWAĆ SPRAWDZAJĄC CZY FASOLA JEST JUŻ DOSTATECZNIE MIĘKKA /JEŻELI NIE TO POGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI/
W KUBKU ROZBEŁTAĆ MĄKĘ W ZIMNEJ WODZIE /OK.1/2 SZKL./I ŚMIETANĘ WLAĆ DO FASOLI,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY ,PRZYPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM,PAPRYKĄ I TYM CO LUBIMY.
JEŻELI WYCHODZI MI ZA RZADKA DODAJĘ 2-3 ZIEMNIAKI UGOTOWANE I STARTE NA TARCE.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupy
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Zupy
zupa z zielonych warzyw
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupa krem z pieczonych buraków
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 82
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 89