Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POŻYWNA ,ZUPKA "A-LA FASOLKA PO BRETOŃSKU"
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 159
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 210
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 111
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1740
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 159
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 210
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 111
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1740
Składniki
FASOLĘ NAMOCZYĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ,UGOTOWAĆ W WODZIE W KTÓREJ SIĘ MOCZYŁA
NA PATELNI STOPIĆ DROBNIUTKO POKROJONY BOCZEK,DODAĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ I KIEŁBASĘ WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEJ SIĘ FASOLI POGOTOWAĆ SPRAWDZAJĄC CZY FASOLA JEST JUŻ DOSTATECZNIE MIĘKKA /JEŻELI NIE TO POGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI/
W KUBKU ROZBEŁTAĆ MĄKĘ W ZIMNEJ WODZIE /OK.1/2 SZKL./I ŚMIETANĘ WLAĆ DO FASOLI,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY ,PRZYPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM,PAPRYKĄ I TYM CO LUBIMY.
JEŻELI WYCHODZI MI ZA RZADKA DODAJĘ 2-3 ZIEMNIAKI UGOTOWANE I STARTE NA TARCE.