Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie jedno garnkowe.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1442
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 377
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3014
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1442
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 377
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3014
Składniki
Suchą fasolę wsypać do garnka, zalać zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia.
Następnego dnia odcedzić, wlać 1 litr świeżej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie i liść laurowy i gotować pod przykryciem aż fasola będzie miękka.
Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kosteczkę. Włożyć na patelnię i co chwilę mieszając dokładnie obsmażyć. Gdy fasola będzie już miękka przełożyć do niej podsmażony boczek i gotować przez ok. 5 minut na większym ogniu bez przykrycia.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy (ilość wg uznania) doprawić majerankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować przez około 15 minut. Smacznego.