Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie jedno garnkowe.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414348
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414348
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Składniki
Suchą fasolę wsypać do garnka, zalać zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia.
Następnego dnia odcedzić, wlać 1 litr świeżej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie i liść laurowy i gotować pod przykryciem aż fasola będzie miękka.
Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kosteczkę. Włożyć na patelnię i co chwilę mieszając dokładnie obsmażyć. Gdy fasola będzie już miękka przełożyć do niej podsmażony boczek i gotować przez ok. 5 minut na większym ogniu bez przykrycia.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy (ilość wg uznania) doprawić majerankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować przez około 15 minut. Smacznego.