Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie jedno garnkowe.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1441
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 51
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1106
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 477
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1441
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 51
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1106
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 477
Składniki
Suchą fasolę wsypać do garnka, zalać zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia.
Następnego dnia odcedzić, wlać 1 litr świeżej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie i liść laurowy i gotować pod przykryciem aż fasola będzie miękka.
Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kosteczkę. Włożyć na patelnię i co chwilę mieszając dokładnie obsmażyć. Gdy fasola będzie już miękka przełożyć do niej podsmażony boczek i gotować przez ok. 5 minut na większym ogniu bez przykrycia.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy (ilość wg uznania) doprawić majerankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować przez około 15 minut. Smacznego.