Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2769
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 253
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 244
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2769
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 253
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 244
Składniki
Fasolę zalac podwójną ilością wody i odstawic na noc do napęcznienia. Ugotowac rosół z zielem, pieprzem i liściem laurowym (na kościach lub mięsie, które później po rozdrobnieniu można dodac do fasolki). Wrzucic fasolę, gotowac. Cebulę zeszklic na maśle. Dodac do wywaru. Cały czas gotowac. Dodac marchew startą na drobnej tarce. Pod koniec gotowania (gdy cebula i marchew się rozejdą) dodac kiełbasę, zaciągnąc koncentratem, przypawic majerankiem. Na końcu dodac musztardę. Gdy danie jest zbyt rzadkie można zagęścic tartą bułką. Podawac z pieczywem. Smacznego. (Można zawekowac lub zamrozic.)