Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2554
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2544
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11206
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2554
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2544
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11206
Składniki
Fasolę zalac podwójną ilością wody i odstawic na noc do napęcznienia. Ugotowac rosół z zielem, pieprzem i liściem laurowym (na kościach lub mięsie, które później po rozdrobnieniu można dodac do fasolki). Wrzucic fasolę, gotowac. Cebulę zeszklic na maśle. Dodac do wywaru. Cały czas gotowac. Dodac marchew startą na drobnej tarce. Pod koniec gotowania (gdy cebula i marchew się rozejdą) dodac kiełbasę, zaciągnąc koncentratem, przypawic majerankiem. Na końcu dodac musztardę. Gdy danie jest zbyt rzadkie można zagęścic tartą bułką. Podawac z pieczywem. Smacznego. (Można zawekowac lub zamrozic.)