Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 776
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 77
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 776
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 77
Składniki
Fasolę zalac podwójną ilością wody i odstawic na noc do napęcznienia. Ugotowac rosół z zielem, pieprzem i liściem laurowym (na kościach lub mięsie, które później po rozdrobnieniu można dodac do fasolki). Wrzucic fasolę, gotowac. Cebulę zeszklic na maśle. Dodac do wywaru. Cały czas gotowac. Dodac marchew startą na drobnej tarce. Pod koniec gotowania (gdy cebula i marchew się rozejdą) dodac kiełbasę, zaciągnąc koncentratem, przypawic majerankiem. Na końcu dodac musztardę. Gdy danie jest zbyt rzadkie można zagęścic tartą bułką. Podawac z pieczywem. Smacznego. (Można zawekowac lub zamrozic.)