Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak byłam mała to mówiłam na nią "fasolka w betoniarce" :)))
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 387
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 549
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 387
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 549
Składniki
Na noc namoczyć fasolę. Następnego dnia odlać wodę z fasoli, nalać świeżej tyle żeby fasola była lekko przykryta i gotować. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni, następnie dodać do fasoli, dodać liść laurowy, pieprz, ziele angielskie gotować fasolę do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pastę paprykową, koncentrat pomidorowy, czosnek, majeranek, doprawić do smaku. W rondelku roztopić masło dodać mąkę zrobić zasmażkę i dodać do fasoli dobrze wymieszać, jeszcze chwilę razem pogotować. Smacznego