Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Fasolę zalewamy bulionem, dodajemy obrane warzywa, jedną marchewkę kroimy w kostkę. Jeśli pojawią się burzymy z fasoli, zbieramy je. Dodajemy liście, ziele, pieprz, majeranek, czosnek, pieprz ziołowy i słodką paprykę. Doprawiamy. Dodajemy suszone grzyby i gotujemy aż fasola będzie miękka. Marchew w całości, pietruszkę, seler i cebulę blendujemy i dodajemy do zupy. Zalewamy przecierem pomidorowym. Dodajemy wędzonkę (w całości lub pokrojoną w kostkę - jak kto lubi). Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażany na suchej patelni. Dodajemy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy i gotowe! Smacznego