Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3653
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 619
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3790
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3653
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 619
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3790
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 655
Składniki
Fasolę zalewamy bulionem, dodajemy obrane warzywa, jedną marchewkę kroimy w kostkę. Jeśli pojawią się burzymy z fasoli, zbieramy je. Dodajemy liście, ziele, pieprz, majeranek, czosnek, pieprz ziołowy i słodką paprykę. Doprawiamy. Dodajemy suszone grzyby i gotujemy aż fasola będzie miękka. Marchew w całości, pietruszkę, seler i cebulę blendujemy i dodajemy do zupy. Zalewamy przecierem pomidorowym. Dodajemy wędzonkę (w całości lub pokrojoną w kostkę - jak kto lubi). Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażany na suchej patelni. Dodajemy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy i gotowe! Smacznego