Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna kombinacja schabu, fasoli i śliwek. Połechce nawet najbardziej wybredne podniebienie:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2225
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 136
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 187
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2225
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 136
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 187
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Składniki
Fasolę namoczyć we wrzątku i odstawić na min. 1 h.
Schab oczyścić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, skropić olejem. Mięso odstawić na min. 1 h. do marynowania. Po tym czasie schab usmażyć i upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 1 h.
Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować i pokroić w cząstki.
Cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śliwki i po chwili smażenia ugotowaną fasolkę.
Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotową fasolkę podawać z plastrami upieczonego schabu.
Dekorować gałązkami majeranku.