Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 19.03.2009
Odsłon: 1530
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Fasolę namoczyć we wrzątku i odstawić na min. 1 h.
Schab oczyścić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, skropić olejem. Mięso odstawić na min. 1 h. do marynowania. Po tym czasie schab usmażyć i upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 1 h.
Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować i pokroić w cząstki.
Cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śliwki i po chwili smażenia ugotowaną fasolkę.
Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotową fasolkę podawać z plastrami upieczonego schabu.
Dekorować gałązkami majeranku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)